dijous, 17 de març del 2011

Una visita inesperada

Estàvem en casa mirant la televisió quan van tocar el timbre...No esperàvem a ningú per això ens va estranyar molt.
Quan vam obrir la porta era la meua cosina, que té la mateixa edat que jo, uns catorze.
Va dir que l'havien deixat quedar-se una temporada a la meua casa a dormir però hi havia alguna cosa sospitósa perque no ens havien cridat per telefonar, ni havien avisat als meus pares.



                                       continuará.... 

dijous, 10 de març del 2011

Que fem en valencià ? 2n ESO A

Estic en la meua classe (informàtica) tenim que escriure en valencià per a poder aprovar o per a que puge nota.
No tinc la menor idea de si aprovaré o no però tampoc tinc la menor idea de què escriure però aquest perquè no serveix.


 

Per exemple: un company esta castigat llegint sense ordinador perquè el dia de la lectura no va fer el  que tocava però ara mateix tampoc llig...així que no crec que aprove encara que m'agradaria que aprovaren tots. =)

dijous, 3 de març del 2011

Carnaval

El carnaval anomenat també temps de carnestoltes, carnestoltes o darrers dies, segons diferents etnòlegs, troba el seu origen en antigues festes paganes d'hivern, de celebracions dionisíaques gregues o de festes romanes.
El Carnaval és una celebració que pertany al culte lunar. Per aquest motiu, és una festa mòbil. Aquesta s'ha d'emmarcar dins un cicle sencer amb sentit propi, el cicle que precedeix la Quaresma. Per tal de situar el Carnaval en el calendari, hem de buscar la primera lluna plena posterior a l'equinocci de primavera, el 20 de març. El diumenge següent és Diumenge de Pasqua i el diumenge de la setmana anterior és Diumenge de Rams.

A partir d'aquest últim comptem quaranta dies enrere i tenim el Dimecres de Cendra, el primer dia de Quaresma i últim de Carnaval. Així, doncs, Dimecres de Cendra es mourà entre el dia 4 de febrer i el 10 de març, mentre que el Dijous Gras ho farà entre el 29 de gener i el 4 de març.