dijous, 2 de juny del 2011

Els maltractes a animals arriben a jutjat de Vinaròs

Malalts, lligats, bruts, desnodrits, espantats i famolencs. En aquestes circumstàncies va trobar una turista a vuit gossos conillers, que malvivien en una finca, al terme municipal de Benicarló -Baix Maestrat-. La situació va indignar de tal manera un grup de ciutadans, que el tema es va concretar en una denúncia davant del Seprona que ha arribat als tribunals, i la sentència del qual s’espera en els propers dies. També s’ha personat en la denúncia la protectora El Cau de Vinaròs.
Segons explicaven els denunciants, els gossos estaven suportant “condicions terribles i lamentables“, i no eren alimentats a diari, una cosa que s’aprecia a simple vista, ja que, més enllà de desnodrits, el seu aspecte és pràcticament esquelètic. Descriuen que aquests gossos caçadors estan “lligats de qualsevol manera, amb cadenes de 70 centímetres i exposats al sol i a la pluja”. A més, han de fer les seves necessitats dins del mateix radi on dormen, entre “excrements i pisum”. La situació crítica arriba fins a tal punt, que tres dels vuit gossos caçadors hauran de ser sacrificats, a causa que el seu estat de salut és irrecuperable.
No pot lladrar”
Plens de puces i paparres, un d’ells està tan malalt i prim que no pot lladrar ni, només es pot sentir un grall derrotat. Un altre està cec i la seva pell degradada, encara que la resta no té millor aspecte,” asseguren.
Els denunciants han volgut donar a conèixer aquest cas, per exigir que s’apliqui la llei de protecció animal, i que no es deixin impunes aquests casos de maltractament i abandonament. En aquest sentit, recorden que segons l’article 5 de la llei 4/1994, del 8 juliol, “el posseïdor d’un animal, tindrà l’obligació de mantenir-lo en bones condicions higiènic-sanitàries, allotjar-los en instal·lacions adequades i realitzar els tractaments obligatori.”